Suikervrije recepten

Wat is suikervrij eten eigenlijk?

De term “suikervrij” betekend absoluut niet dat je helemaal geen suiker mag eten, ten eerste is dit onmogelijk omdat zelf groente een bepaalde vorm van suiker bevat en daarnaast heeft je lichaam simpelweg een beperkte hoeveelheid suikers nodig om goed te kunnen functioneren. Wat wordt er dan met suikervrij bedoeld? Er wordt bedoeld dat je gezonde natuurlijke voeding eet vrij van toevoegingen en geraffineerde suikers.

De suikervrije recepten op onze website bevatten ook gewoon een kleine hoeveelheid suiker, een portie suiker per dag van 25 gram is acceptabel. Dit kun je gemakkelijk halen uit fruit, maar ook in groentes zit gewoon suiker om deze hoeveelheid te behalen. Wanneer je genoeg fruit en groente eet hoef je niet bang te zijn dat je te weinig suikers binnenkrijgt. Kortom gaat het vooral om het vermijden van geraffineerde suikers.

Suikervrije receptena

Voorbeeld ingrediënten voor suikervrije recepten

Wat zijn suikervrije recepten eigenlijk?

Bij het eten van suikervrije voeding adviseren wij altijd om voeding te eten zonder ingrediëntenlijst, natuurlijke producten bevatten namelijk geen ingrediënten. Een handig weetje bij een ingrediëntenlijst is dat de ingrediënten altijd op volgorde staan. Het ingrediënt waar het product het meeste uit bestaat is eerstgenoemd. Staat suiker nou vooraan in deze lijst, dan weet je al direct dat een groot deel uit suiker bestaat.

 

Als er suiker in de ingrediëntenlijst staat is het een geraffineerde suiker, aangezien natuurlijke suiker niet wordt vernoemd in een ingrediëntenlijst. Meer weten over suikervrij eten? Bekijk ook deze pagina.

Voorbeelden suikervrije recepten

Om duidelijk te maken wat suikervrije recepten zijn hebben wij een aantal voorbeelden voor je verzameld. Wij krijgen veel vragen over wat voor maaltijden nou suikervrij zijn? Wij geven je hier een aantal voorbeeld maaltijden, zodat je een idee hebt over hoe je eetpatroon er ongeveer uitkomt te zien als je suikervrij gaat eten.

Voorbeeld suikervrij ontbijt:

Aardbeien-Haver Yoghurt. Meng de 3 eetlepels havermout met het handje kokosrasp door elkaar. Snijd vervolgens een aantal aardbeien in plakjes. Meng de havermout en de yoghurt door elkaar in een kom en leg bovenop een laagje gesneden aardbeien. Eventueel kan je nog wat honing toevoegen voor extra smaak.

Voorbeeld suikervrije lunch:

Bieten-Linzen Salade. Snijd de bieten, komkommer en avocado in blokjes en meng deze in een kom samen met de linzen en spinazie door elkaar. Voor extra smaak voegen wij een scheutje olijfolie en citroensap toe. Vervolgens verdeel je de gesneden stukjes Feta over de salade. Een snufje peper en zout en klaar is de salade.

Voorbeeld suikervrij diner:

Zoete Aardappel-Groente Shakshuka Schotel. Schil en snijd de zoete aardappelen ongekookt in subtiele blokjes, vervolgens moeten deze blokjes 10 min koken. Pers de knoflook, snipper de rode ui, snijd de paprika in reepjes en de courgette in blokjes. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de rode ui even aan. Voeg vervolgens de gesneden groenten en geperste knoflook toe. Na vijf minuten bakken voeg je de zoete aardappel, kidneybonen en tomatenblokjes toe. Roer het geheel even door elkaar. Maak vier kuiltjes in het gerecht en breek daarin de eieren los, doe de deksel op de pan en stoof het gerecht totdat de biologische eieren gaar zijn. (ongeveer 5 minuten)

Ingredienten: 200 gram zoete aardappel, 200 gram kidney bonen, 1 courgette, 1 rode paprika, 4 biologische eieren, 2 rode uien, 1 blikje tomatenblokjes, 1 teentje knoflook, Olijfolie.

Suikervrije Recepten

Wees creatief met groentes en creëer je eigen suikervrije recepten.

Suikervrije Recepten=creatief met natuurlijke producten

Deze voorbeelden voor suikervrije recepten geven wij puur voor wat inspiratie en om je een idee te geven van het eetpatroon als je suikervrij gaat eten. Iedereen heeft een andere smaak, dus mix en match wat groente als je bepaalde smaken niet lekker vindt. Wees creatief met natuurlijke producten en je zal snel je eigen recepten creëren.